Healing & Reiki


Wat is Trance Healing?

Deze vorm van Healing is een krachtige en effectieve vorm van healen die wordt ondersteunt door hulp vanuit de geestenwereld. Healing kan je zowel fysiek, emotioneel, mentaal of spiritueel helpen. Je spiritualiteit kan versterken, kwalen kunnen verminderen of zelfs verdwijnen. Doordat het lichaam lekker in z’n vel gaat zitten zal het emotionele lichaam zich ook beter gaan voelen. Andersom werkt het ook, als je je emotioneel beter voelt zal je lichaam volgen. En zo kom je weer in een opwaartse spiraal. Hierdoor treedt er een positieve verandering op en niet alleen in jezelf, maar ook bij alles wat je doet. Het kan ook een aanvulling zijn op, of een ondersteuning bij een medische behandeling.

Tijdens de healing zal ik niet in trance zijn zoals de naam misschien wel doet vermoeden, ik zal me echter wel ‘afstemmen op de spirituele wereld’. Healing kan zittend of op de behandeltafel gegeven worden.
Het is zelfs mogelijk om een healing te ontvangen op afstand, daarvoor is het dan niet nodig om aanwezig te zijn.

Reiki – een andere naam voor Universele Levenskracht:

Wat is universele energie of kracht?

Universele energie is een vitale kracht die overal in de natuur te vinden is. Hij bestaat uit diverse bestanddelen, waarvan de belangrijkste de zonne-energie is. Alle levende wezens hebben deze energie nodig om hun levensfuncties te activeren en in stand te houden. Dit houdt in dat deze energie werkzaam is voor het hele lichaam. De energiecentra (chakra’s) in een lichaam nemen deze energie op, vormen de energie om en distribueren deze door het hele lichaam. Het lichaam is daarbij zelfregulerend, d.w.z. de meeste energie gaat naar die plekken die de energie het meeste nodig hebben.

Reiki is een vorm van werken met universele energie. In deze vorm wordt de energie doorgegeven via de handen. Handoplegging dus. Degene die de hand oplegt, maakt niet iemand beter, maar fungeert alleen als doorgeefluik. Het is de ontvanger van deze energie die, zij het onbewust, het werk verricht. Dit houdt in dat lichaam en geest, net als bij healing, weer voeding krijgen om zichzelf in balans te brengen. Het resultaat belooft hetzelfde als bij een healing, healing is echter krachtiger en werkt langer door.


Het verschil
tussen Reiki en Trance Healing:

Reiki gebeurt vanuit universele energie en (trance) Healing gebeurt met een ‘derde persoon vanuit de spirituele wereld’. Bij Reiki is er geen derde persoon, of eigenlijk ‘helende gids’.

Healing werkt veel dieper en langer door dan Reiki omdat dit in samenwerking gaat met de deskundigheid van de geestenwereld. De ‘spirituele deskundigen’ weten tenslotte precies en veel beter dan wij waar de blokkades zijn en waaraan gewerkt moet worden.

Ook als wij de healing hebben beëindigd werken zij, zonder dat we dit vaak merken nog langer met ons verder.KXlgNDh