Healing & Reiki


Wat is Trance Healing?

Deze vorm van Healing is een krachtige en effectieve vorm van healen, die je zowel fysiek, emotioneel, mentaal of spiritueel kan helpen bij je genezing. De optredende bijwerkingen hiervan zijn dat de kwalen, ontstaan door disharmonie, verminderen of zelfs verdwijnen. Doordat het lichaam lekker in z’n vel gaat zitten zal het emotionele lichaam zich ook beter gaan voelen. Andersom werkt het ook, als je emotionele lichaam zich goed voelt dan zal je lijfelijke lichaam dat ook doen. En zo zitten we weer in een opwaartse spiraal. Hierdoor treedt er een positieve verandering op niet alleen in jezelf, maar ook bij alles wat je doet. En dit heeft weer zijn uitwerking op je hele omgeving. Het kan ook een aanvulling zijn op, of een ondersteuning bij een medische behandeling.

Tijdens de healing zal ik niet in trance zijn zoals de naam misschien wel doet vermoeden, ik zal me echter wel ‘afstemmen op de spirituele wereld’. Tijdens de healing zal er een ‘helper uit de spirituele wereld’ komen om de healing tot stand te brengen. Als medium doe ik niets meer dan een hand op bijvoorbeeld je rug leggen, terwijl je ontspannen op een stoel zit. Ook kan de healing gegeven worden op de behandeltafel en zelfs kan het zo zijn dat een healing tot stand komt tijdens een massage. Via aanraking kan de energie van de spirituele wereld, naar elke plek in je lichaam stromen, waar dit nodig is.
Ik doe niets meer dan ‘tussenpersoon’ zijn op dat moment.
Het is zelfs mogelijk om een healing te ontvangen op afstand, daarvoor is het dan niet nodig om aanwezig te zijn.

Reiki – een andere naam voor Universele Levenskracht:

Wat is universele kracht:

Universele energie is een vitale kracht die overal in de natuur te vinden is. Hij bestaat uit diverse bestanddelen, waarvan de belangrijkste de zonne-energie is. Alle levende wezens hebben deze energie nodig om hun levensfuncties te activeren en in stand te houden. Dit houdt in dat deze energie werkzaam is voor het hele lichaam. De energiecentra (chakra’s) in een lichaam nemen deze energie op, vormen de energie om en distribueren deze door het hele lichaam. Het lichaam is daarbij zelfregulerend, d.w.z. de meeste energie gaat naar die plekken die de energie het meeste nodig hebben.

Reiki is een vorm van werken met universele energie. In deze vorm wordt de energie doorgegeven via de handen. Handoplegging dus. Degene die de hand oplegt, maakt niet iemand beter, maar fungeert alleen als doorgeefluik. Het is de ontvanger van deze energie die, zij het onbewust, het werk verricht. Dit houdt in dat lichaam en geest, net als bij healing, weer voeding krijgen om zichzelf in balans te brengen. Het resultaat belooft hetzelfde als bij een healing, healing is echter krachtiger en werkt langer door.


Het verschil
tussen Reiki en Trance Healing:

Reiki gebeurt vanuit universele energie en (trance) Healing gebeurt met een ‘derde persoon vanuit de spirituele wereld’. Bij Reiki is er geen derde persoon, of eigenlijk ‘helende gids’.

Healing werkt veel dieper en langer door dan Reiki omdat dit in samenwerking gaat met de deskundigheid van de geestenwereld. De ‘spirituele deskundigen’ weten tenslotte precies en veel beter dan wij waar de blokkades zijn en waaraan gewerkt moet worden.

Ook als wij de healing hebben beëindigd werken zij, zonder dat we dit vaak merken nog langer met ons verder.

Mediamiek contact: (ong 30 minuten), kosten € 25,-

KXlgNDh